• Sibirska borovnica Jugana 0,5 L

Lonicera kamtschatica sibirska borovnica ali majska jagoda sorte Jugana,  sodi med ruske sorte kamčatk , zraste do višine 1,5m, plodovi zorijo maj-junij, so sladki temno modre barve, aromatični.

Sadike sibirskih borovnic so velikosti 30-40 cm, v loncih volumna 0,5 litra

Sibirska borovnica je nezahtevna rastlina in ne potrebuje kisle zemlje(ph5-8) kot ameriška borovnica. Zaradi opraševanja je priporočljivo sajenje vsaj dveh različnih sort. Sibirska borovnica daje 3-6 kg plodov, odvisno od sorte in širine zasaditve različnih sort. Plodovi borovnic znajo včasih dozoreti že konec aprila in je prvo sadje z lastnega vrta, večinoma pa  rodijo v mesecu maju(ponekod ime majska jagoda) ali junija. Sadike so primerne za profesionalno in amatersko zasaditev. V intenzivnih nasadih donos 8-13 ton na hektar. V hobi zasaditvi se sadijo v razdalji 1 do 1,5m, v komercialnih nasadih 0,5 do 0,8 m med sadikami.

Sibirske borovnice imajo plodove bogate z antioksidanti, vitamini, mikro in makroelementi(magnezij, železo, baker, jod...). Ponekod jih zaradi ugodne vitaminske in mineralne sestave imenujejo jagode večne mladosti.Sibirska borovnica Jugana 0,5 L

  • Šifra izdelka: Sibirska borovnica Jugana 0,5 L
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 3.90€

  • Brez DDV: 3.56€