• Sladki krompir - Ipomea Batata vijoličen

Ipomea batatas imenovan tudi sladki krompir sicer spada v skupino slakov je prav tako zelo bogat vir vitaminov A,B, C in E ter mineralov kalcij, kalij, magnezij, železo itd. Vsebuje zelo dosti škroba in malo sladkorja in je izjemen vir energije. Sadi se v razdalji 30-40 cm sadika od sadike v medvrstni razdalji 0,80-1,2m. V prehrani se uporablja gomolj svež, za pečenje, pire, juhe in enolončnice ter tudi kot slaščica,  nadzemni del pa je uporaben  v kulinariki namesto blitve ali špinače. Zrelost doseže v 80-90 dneh po saditvi. Po zunanjosti so bele, rumene ali rdeče barve v notranjosti so odvisno od sorte beli, rumeni ali oranžni, batatova odlična  in prijetna aroma pa bolj spominjajo na okus po kostanju ali muškatni buči kot po krompirju. Listi se lahko uporabljajo sveži ali posušeni tudi kot čaj.

Sadi se v drugi polovici maja.

Barva vijoličen

SADIKE PONOVNO DOBAVLJIVE KONEC APRILA


                                                           

Sladki krompir - Ipomea Batata vijoličen

  • Šifra izdelka: Batat vijoličen
  • Razpoložljivost: Ni na zalogi
  • 0.97€

  • Brez DDV: 0.89€

Podobni izdelki

Stevija - Stevia rebaudiana

Stevija - Stevia rebaudiana

Stevija je odlično nadomestilo za sladkor, ne vsebuje nobenih kalorij, priporočljiva je za diabetike, regulira krvni sladkor, vpliva ..

1.60€ Brez DDV: 1.46€

Kitajski ali cimetni Yam - Svetlobni koren

Kitajski ali cimetni Yam - Svetlobni koren

Dioscorea batatas je latinsko ime za yam bolj znan pa je kot  Kitajski ali cimetni yam, pri nas bolj poznan kot svetlobni koren...

3.90€ Brez DDV: 3.56€

Inkovska kumara - Inka - Kaywa - Achocha

Inkovska kumara - Inka - Kaywa - Achocha

PONOVNO DOBAVLJIVO DRUGA POLOVICA MAJA 2017Inkovska kumara je zahvaljujoč veliki količini aminokislin, fenolov, peptidov, vitaminov in..

1.60€ Brez DDV: 1.46€