Vse kategorije
Vaša košarica je prazna!
Češnja Kordia dozori konec meseca junija.
Njeni plodovi so debeli, srčaste oblike, dokaj odporni na pokanje, temno rdeče, skoraj črne barve, srednje veliki, zelo aromatični in odličnega sladko-kislega okusa. Meso je sočno, hrustljavo in gre zlahka od koščice.
Zorenje se začne v sredini junija, rodi obilno.
Sorta ni samooplodna, najboljši opraševalci so sorte: Van, Summit, Regina in Giorgia.
Sadeže lahko uživamo sveže, lahko pa jih uporabljamo za predelavo v marmelade, sokove, ali pa jih damo zamrznit.
Rastlina odlično uspeva tudi v višnji nadmorskih višinah. Je odporna na mraz, v zimi zlahka prenese temperaturo do -30°C.
Priporočamo sajenje v mineralno bogata in zračna tla, izogibamo se tlom, ki so zelo težka ali apnenasta in mestih, kjer zastaja voda.
Podlaga Gisela6
Oznake: Češnja